|
Post by Felix Rehsteiner on Mar 1, 2014 22:55:39 GMT 2
Παρακαλούμε αφιερώστε ένα λεπτό να απαντήσετε μια ερώτηση : Γιατί νομίζετε ότι οι άνθρωποι δεν συμμετέχουν περισσότερο στο διαγωνισμό Φωτογραφία του Μήνα μας;
Σας ευχαριστώ, και μη διστάσετε να κάνετε προτάσεις ή να ξεκινήσετε μια συζήτηση σχετικά με τη γνώμη σας.
Φελιχ
|
|
|
Post by tassos on Mar 2, 2014 16:51:20 GMT 2
Κλίκαρα -μεταξύ άλλων- το "Δεν υπάρχει αρκετή προσοχή του κοινού", αλλά ουσιαστικά για μένα το θέμα είναι ότι είναι κλειστό προς το κοινό, από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου και η ένστασή μου εξαρχής
|
|
|
Post by Felix Rehsteiner on Mar 2, 2014 17:38:37 GMT 2
Κλίκαρα -μεταξύ άλλων- το "Δεν υπάρχει αρκετή προσοχή του κοινού", αλλά ουσιαστικά για μένα το θέμα είναι ότι είναι κλειστό προς το κοινό, από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου και η ένστασή μου εξαρχής Efxaristo Tasso. To katalaveno afto pou les oti einai ligo "klisto group" gia tin psifoforia, kai to kaname giati den ithelame anthropous pou psifisoun perisoteres fores me diaforetikes e-mails kai onomata. Nomizo omos k'ego oti me to kainourgeio systima psifoforias tha itan pio efkolo na to anoigoume sto koino, alla isos me ipoxreotiki psifoforia gia mia olokliri katigoria. To leo giati exoume megala problimata me anthropous pou psifisoun mono 3-4 fotografies se kapoies katigories, pou den inai dikaio epissis. Felix
|
|
|
Post by tassos on Mar 2, 2014 17:45:38 GMT 2
Πάντως δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι "κάποιοι" που κάτι θα κάνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο διαγωνισμός είναι ένα μέσο-εργαλείο ώστε αυτό που κάνουμε να το μάθει ο κόσμος και να αγαπήσει τη φωτογραφία φύσης και τη φύση την ίδια. Προσωπική γνώμη είναι ότι δε χρειάζεται ένας "αδιάφθορος" και τέλειος διαγωνισμός (δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος), αλλά ένας θεσμός ανοιχτός προς όλους και φιλικός προς τους φωτογράφους (με την έννοια να είναι εύκολες οι διαδικασίες ανάρτησης των φωτό). Αυτά! Καλή δύναμη!
|
|
|
Post by Felix Rehsteiner on Mar 2, 2014 18:09:30 GMT 2
Πάντως δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι "κάποιοι" που κάτι θα κάνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο διαγωνισμός είναι ένα μέσο-εργαλείο ώστε αυτό που κάνουμε να το μάθει ο κόσμος και να αγαπήσει τη φωτογραφία φύσης και τη φύση την ίδια. Προσωπική γνώμη είναι ότι δε χρειάζεται ένας "αδιάφθορος" και τέλειος διαγωνισμός (δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος), αλλά ένας θεσμός ανοιχτός προς όλους και φιλικός προς τους φωτογράφους (με την έννοια να είναι εύκολες οι διαδικασίες ανάρτησης των φωτό). Αυτά! Καλή δύναμη! Simfono Tasso, kai nomizo oti tha to kanoume sto mellon... genika nomizo oti prepei na "anoixoume" to diagonismo perisotero sto koino, alla den einai tosso efkolo. Iparxoun epissis megales diafores stous fotografous kai stis fotografies tous, kai den einai efkolo na tous ikanopoioume olous. Gia afto evala to poll, na xeroume ligo kalitera ti xriasete na alaxoume na exoume perisotero kosmo.
|
|
|
Post by tassos on Mar 2, 2014 18:13:49 GMT 2
Είναι πολύ δύσκολο! το ξέρω! δε στήνεται εύκολα, αλλά για μη δυσκολεύετε τη ζωή σας, προς θεού, μην προσπαθήσετε να τους ικανοποιείτε όλους, παρά μόνο το σκοπό που εξυπηρετεί ο διαγωνισμός!
|
|
|
Post by Felix Rehsteiner on Mar 2, 2014 18:36:14 GMT 2
To xero oti xereis Tasso... den prospathoume na ikanopoioume olous, alla toulaxiston kapoious!
|
|
Maria
New Member
|
Post by Maria on Mar 11, 2014 21:10:29 GMT 2
Το ΦΒ έχει κυριολεκτικά κατακτήσει και συμπεριλάβει μέσα του όλες τις υπόλοιπες ιντερνετικές μορφές επικοινωνίας. Για πάρα πολύ κόσμο ''ίντερνετ'' σημαίνει ΦΒ και ανοίγουν τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους μόνον για να μπουν στο ΦΒ.
Γιατί; Γιατί είναι πιο ζωντανό, πιο γρήγορο, πιο άμεσο, πιο χαλαρό από οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία στο ίντερνετ. Γιατί όλη η πληροφόρηση έρχεται και σου χτυπάει την πόρτα. Ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας, γράφουμε αστείες λεζάντες, μας απαντάει κάποιος, μαθαίνουμε πράγματα από τις απαντήσεις και τα σχόλια των άλλων, έχουμε ''φίλους''... είναι μια κοινωνία πραγματική, ζωντανή και που επικοινωνεί.
Στον διαγωνισμό φωτογραφίας δεν υπάρχει αυτό (και μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχει) αλλά τουλάχιστον θα είχε μια ζωντάνια και μια κινητικότητα παραπάνω αν συμμετείχαν περισσότερα άτομα και όχι μόνον τα συνήθη 15 το πολύ 20.
Παρ' όλα αυτά, είναι τόσο εξαιρετικές ορισμένες φωτογραφίες που διαγωνίζονται που έστω και αυτοί οι μόνιμοι 20 θα συμμετέχουν πάλι και πάλι ώστε να βρίσκονται μέσα σε αυτό το ποιοτικό φωτογραφικό κλίμα.
Επιπλέον, για τους παραπάνω σχετικούς με το ΦΒ λόγους, πιστεύω πως αυτό το τόσο ενδιαφέρον φόρουμ θα έπρεπε να ζει και να αναπτύσσεται στο ΦΒ, είναι κατά την γνώμη μου ο τρόπος για να αποκτήσει ευρεία βάση συμμετεχόντων και μελών. Δεν θα διαθέτει τα διαχειριστικά εργαλεία που διαθέτει αυτό το φόρουμ αλλά θα διαθέτει πολύ περισσότερα ενεργά μέλη (αν φυσικά αυτό είναι το ζητούμενο). Καθημερινά μπαίνουμε ούτως ή άλλως στο ΦΒ, πόσοι θυμούνται ή είναι διατεθειμένοι να επισκέπτονται και άλλα siteς την στιγμή που στο ΦΒ η πληροφόρηση και τα nοtifications έρχονται από μόνα τους και εμφανίζονται μπροστά μας χωρίς να κάνουμε κάτι; Ποια ομάδα, ποιος οργανισμός, ποια εταιρεία, ποια οργάνωση δεν έχει πλέον σελίδα στο ΦΒ; Είναι, είτε συμφωνούμε είτε όχι, ένα πανίσχυρο εργαλείο προώθησης και προσέλκυσης περισσότερων των 15 ατόμων.
Ευχαριστώ
|
|
|
Post by Felix Rehsteiner on Mar 12, 2014 11:25:20 GMT 2
Kalimera Maria, efxaristo poli gia to post sou! Vevea exeis olokliro dikio me afto pou les, alla den katalava kala afto pou proteineis... mia selida fb exoume idi ( Selida fb), alla tin xrisimopoioume gia tis dimosiefeis mono, xoreis na boroun i alli na valoun megalla posts mesa. Les oti tha eprepe na tin anoigoume sto koino olokliro? I kati allo? Den nomizo oti tha borousame na ftiaxoume kati san afto to foroum sto fb omos, me katigories kai themata. Vevea tha borousame na anoixoume epissis ena group gia to diagonismo, alla tha einai "allo ena fb-group", stis dekades pou eiamste idi mesa... Efxaristo, Felix
|
|
Maria
New Member
|
Post by Maria on Mar 13, 2014 17:56:58 GMT 2
Αν, στόχος του φόρουμ είναι να αποκτήσει πολλά μέλη και να διαδώσει τις γνώσεις και την αγάπη για την φύση σε περισσότερο κόσμο, τότε, λέω ότι, αν μεταφερθεί στο ΦΒ, θα ζωντανέψει κυριολεκτικά και θα αποκτήσει περισσότερα μέλη.
Το ΦΒ το ανοίγει όλος ο κόσμος κάθε μέρα και παίρνει πληροφόρηση ενώ για το φόρουμ πρέπει να ανοίξεις έναν browser και να μπεις επί τούτου αφού κάνεις πρώτα login.
Δεν αναφέρομαι βέβαια στους 20 ανθρώπους που τους ενδιαφέρει πολύ το θέμα και που θα μπουν ούτως ή άλλως στο φόρουμ, αλλά στον πολύ κόσμο που θέλουμε να προσελκύσουμε.
Στο ΦΒ, μια ομάδα δεν μπορεί φυσικά να έχει την μορφή αυτού εδώ του site αλλά μπορούν θαυμάσια να κουβεντιάζονται τα ίδια θέματα και εκεί.
Παράδειγμα φέρνω το γκρουπ του ΦΒ ''Φωτογραφικός εξοπλισμός και τεχνικά θέματα'' που το βλέπω να κινείται μια χαρά με ερωτήσεις και πολλές απαντήσεις κάθε φορά. Έχει 5000 μέλη. Ένα τέτοιο γκρουπ, αλλά με κατεύθυνση προς την φωτογραφία άγριας φύσης, θα συγκέντρωνε πολύ περισσότερο κόσμο από το φόρουμ και θα μπορούσε να ενσωματώσει μέσα του κάποια ήδη υπάρχοντα γκρουπ με σχετικό αντικείμενο.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε αυτό εδώ το site και στο φόρουμ.
Σχετικά με τον διαγωνισμό, πιστεύω πως δύσκολα θα αλλάξει συνταρακτικά κάτι στον αριθμό των συμμετεχόντων. Κατά την άποψή μου, οι δύο βασικοί λόγοι για αυτό είναι (1) ότι πολλούς δεν τους ενδιαφέρει γενικά να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και (2) ότι κάποιοι καινούργιοι που παίρνουν μέρος αποθαρρύνονται μετά από μερικές συμμετοχές βλέποντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διακριθούν. Ας μη γελιόμαστε, οι εξαιρετικές φωτογραφίες των πρώτων θέσεων είναι τραβηγμένες από έμπειρους φωτογράφους που ασχολούνται συστηματικά για χρόνια με την φωτογράφιση της άγριας ζωής. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν κάποια στιγμή βρεθεί τρόπος να διαχειρίζονται οι ψήφοι πολύ περισσότερων ατόμων και η ψηφοφορία γίνει ανοιχτή στον πολύ κόσμο, αυτό θα βοηθήσει να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι στην υπόθεση της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής.
Μαρία
|
|
|
Post by xarisk on Sept 14, 2014 19:12:37 GMT 2
Παίρνοντας πατημα απο αυτο που λεει η Μαρια θα προτεινα στον διαγωνισμο να υπαρχει και κατηγορια πρωτοεμφανιζομενων(ισως) φωτογραφων αγριας φύσης με μηχανες slr .
|
|